Radio kao njegovatelj: Pijani Bosanac pregazio mladića na motociklu i usmrtio ga

Radiosarajevo.ba
Radio kao njegovatelj: Pijani Bosanac pregazio mladića na motociklu i usmrtio ga
Foto: Corriere Della Sera / Nastradali Daniele Bertolini
Kada ih je usred noći probudila policija, Gianna i Giampietro Bertolini iz zaseoka Bugo u općini Buglio in Monte na sjeveru Italije znali su da to nije dobar znak.

Zebnja je bila opravdana, policajci su im saopćili najgoru vijest za svakog roditelja: Njihov sin Daniele Bertolini poginuo je u saobraćajnoj nesreći, piše Corriere Della Sera.

Nesretni 18-godišnjak bio je s prijateljem u obližnjem Sondriju, a kada se vraćao na malom enduro motociklu, nedaleko od doma, udario ga je i usmrtio automobil!

Mladića je oborio 38-godišnji Bosanac za upravljačem VW Passata. Policijska istraga pokazala je da Daniele Bertolini nije imao šansi izbjeći automobil.

Policija  je saopćila i identitet vozača koji je izazvao nesreću: To je Mirza Trokić, bh. državljanin koji je 10-ak godina živio u Italiji, a radio je kao njegovatelj u staračkom domu u Gravedoni.

Otežavajuća okolnost za Trokića: Vozio je s 1,88 promila alkohola u krvi, odnosno, skoro četiri puta više od dozvoljenog, zbog čega je uhapšen. Ne samo to, prije nekoliko godina već je zaradio prijavu zbog vožnje pod dejstvom alkohola.  Zajednica je u šoku.

"Nemam riječi. Daniele Bertolini je bio sin jedinac uzornih roditelja, prodajnog zastupnika i medicinske sestre, koji su živjeli za njega", izjavio je Valter Sterlocchi, gradonačelnik Buglia in Montea.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije