Putinov sekretar o Kimu: On je profesionalan i obučen šef države

Srna
Putinov sekretar o Kimu: On je profesionalan i obučen šef države
Foto: EPA-EFE/Radiosarajevo.ba / Satanak Kima i Putina

Lider Sjeverne Koreje Kim Jong Un je profesionalan, dobro obučen i školovan šef države, rekao je danas portparol Kremlja Dmitrij Peskov. Peskov kaže da se Kim Jong Un tokom razgovora sa ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom u Vladivostoku pokazao kao veoma profesionalan i dobro obučen šef države.

"On dobro poznaje sve detalje bilateralnih projekata ili mogućih bilateralnih veza imajući u vidu sankcije UN-a i druge restrikcije, koje su trenutno na snazi i značajno štete razvoju naše bilateralne saradnje", rekao je Peskov za Televiziju "Rusija-1". On kaže da je posebno dobro što lider Sjeverne Koreje ima svoj stav o svim pitanjima.

"Moje mišljenje je da je on veoma iskusan, dobro obrazovan i ima izbalansiran stav", rekao je Peskov, prenio je "Sputnjik".

Kim Jong Un i Putin sastali su se u Vladivostoku 25. aprila. Obojica lidera su pozitivno ocijenili susret.

Kim je rekao da su razgovori predstavljali "suštinski dobru razmjenu mišljenja o hitnim pitanjima i stvarima od uzajamnog značaja i interesa", dok je Putin opisao lidera Sjeverne Koreje kao "prilično otvorenu osobu".

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije