Putin čestitao Ramazanski bajram: Snažna poruka muslimanima Rusije

J. M.
Putin čestitao Ramazanski bajram: Snažna poruka muslimanima Rusije

Već po tradiciji predsjednik Rusije Vladimir Putin čestitao je ruskim muslimanima najveći praznik - Bajram. U poruci rusko lidera se kaže:

"Završavajući sveti mjesec ramazana, Ramazanski bajram upućuje vjernike na visoke duhovne i moralne vrijednosti islama, u tradicije i običaje svojih predaka, ohrabruje dobrotu i milost, i brine o onima kojima je potrebna pomoć i podrška.

Želio bih s dubokim zadovoljstvom napomenuti da muslimanske organizacije daju dostojan doprinos razvoju međureligijskog i međuetničkog dijaloga, jedinstva naroda Rusije, dosljedno i odlučno se protive manifestacijama vjerske netrpeljivosti i ekstremizma. Jača saradnja s državnim strukturama, a velika pažnja se posvećuje dobrotvornim i obrazovnim inicijativama.

Uvjeren sam da će muslimanska zajednica u Rusiji nastaviti aktivno sudjelovati u životu zemlje, a svojim plodnim aktivnostima doprinijeti očuvanju našeg neprocjenjivog historijskog, kulturnog i duhovnog naslijeđa", piše u bajramskoj čestitci ruskog Predsjednika Vladimira Putina.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije