Pucnjava u Strasbourgu: Jedna osoba mrtva, najmanje devet ranjeno

Radiosarajevo.ba
Pucnjava u Strasbourgu: Jedna osoba mrtva, najmanje devet ranjeno
Foto: Twitter / Strasbourg

Jedna osoba je smrtno stradla, a najmanje je devet ranjeno u pucnjavi do koje je došlo u Strasbourgu, javlja BBC, pozivajući se na izvore iz policije.

Kako javlja BBC, prestali su voziti tramvaji, a područje u kojemu je došlo do pucnjave je ograđeno.

Napadač u Strasbourgu pucao je na više mjesta u gradu u utorak navečer. Ranio je više ljudi, a jedan je čovjek ubijen, javlja Guardian.

Kako prenosi Guardian, napadač je navodno u bijegu.

Kako prenosi BBC, do pucnjave je došlo u blizini Trga Kleber na kojem se obilježava advent, no napadač je potom ispalio po nekoliko metaka na još nekoliko mjesta u središtu grada.

Policija je građanima poslala poruku da izbjegavaju područje na kojem je bila pucnjava, a na Twitteru su objavljene i snimke ljudi koji bježe od mjesta pucnjave.

Kako prenosi Russia Today, policija je ogradila cijelu historijsku jezgru grada, a svi barovi i restorani na tom području su zatvoreni.

Regionale vlasti su potvrdile da je u gradu došlo incidenta te kako opasna situacija i dalje traje, ali više informacija od toga nisu imali.

Lokalni novinar Bruno Poussard na Twitteru je napisao da je čuo desetak pucnjeva u gradskom centru.

Emmanuel Foulon, novinar pri Evropskom parlamentu napisao je da je došlo do panike u centru grada nakon pucnjave te da su se gradom rasporedili policajci.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije