Pucnjava u Strasbourgu: Dvoje mrtvih, 11 osoba kritično

Radiosarajevo.ba
Pucnjava u Strasbourgu: Dvoje mrtvih, 11 osoba kritično
Foto: Twitter / Pucnjava u Strasbourgu

Dvije osobe su poginule, a jedanaest osoba je u kritičnom stanju nakon pucnjave do koje je došlo u centru Strasbourga, javljaju AP i AFP.

Informaciju je potvrdio ministar unutarnjih poslova.

AFP pak dodaje kako je napadač identificiran, ali da je i dalje u bijegu.

Reuters dodaje kako je napadač koji je od ranije poznat policiji, a sumnja se da se radi o terorističkom napadu, iako se motiv i dalje istražuje.

Kako javlja BBC, prestali su voziti tramvaji, a područje u kojemu je došlo do pucnjave je ograđeno. Prema prvim informacijama, do pucnjave je došlo u blizini Božićnog sajma na jednom od gradskih trgova, Place Kleberu.

Regionale vlasti su potvrdile da je u gradu došlo incidenta te kako opasna situacija i dalje traje.

Ubrzo su se na ulicama Strasbourga našli policajci, specijalci i vojska, a predsjednik Macron je u grad u kojemu je do pucnjave došlo poslao i ministra unutarnjih poslova.

Lokalni novinar Bruno Poussard na Twitteru je napisao da je čuo desetak pucnjeva u gradskom centru.

Emmanuel Foulon, novinar pri Europskom parlamentu, napisao je da je došlo do panike u centru grada nakon pucnjave te da su se gradom rasporedili policajci.

Zamjenik gradonačelnika na svojem Twitteru je građanima poručio da ostanu u svojim domovima, a na ostajanje u domovima je pozvala i lokalna policija.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije