Prvo tajno vjenčanje u kraljevskoj porodici u 235 godina: Udala se princeza Beatrice

Radiosarajevo.ba
Prvo tajno vjenčanje u kraljevskoj porodici u 235 godina: Udala se princeza Beatrice
Foto: EPA-EFE / Princeza Beatrice

Sin britanske kraljice Elizabete II., princ Andrew u petak je otpratio svoju kćer Beatrice do oltara u prvom tajnom kraljevskom vjenčanju koje se dogodilo unazad 235 godina.

Osramoćeni član britanske kraljevske porodice čija uloga u skandalu oko Jeffreyja Epsteina još nije razjašnjena tako se nije morao pojaviti u javnosti.

Princeza Beatrice udala se za zaručnika Edoarda Mapellija Mozzija (37) u crkvi Svih Svetih na imanju Windsor na privatnoj svečanosti, u krugu samo 15 članova porodice i prijatelja, prenosi Jutarnji.

Par je planirao proslaviti vjenčanje na velikoj svečanosti još u maju, ali je zbog lockdowna i epidemije koronavirusa moralo biti sve otkazano.

Princezini baka i djed, kraljica i vojvoda od Edinburgha, bili su jedini članovi kraljevske obitelji nazočni na vjenčanju, osim sestre Eugenie, također princeze i njihove majke Sarah, vojvotkinje od Yorka.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije