Prošlosedmična fotografija otkriva pravo stanje vijadukta u Genovi

Radiosarajevo.ba
Prošlosedmična fotografija otkriva pravo stanje vijadukta u Genovi
Fotografija vijadukta u Genovi, navodno snimljena prije sedam dana, jasno pokazuje u koliko je zapravo lošem stanju bio prije nego što se jučer urušio, zbog čega je poginulo najmanje 40 ljudi.

Na fotografiji se vidi da se vijadukt Morandi raspada, a vide se i kablovi koji vise s donje strane nadvožnjaka, prenosi Index.hr.

Fotografiju je objavio jedan tviteraš, a uz fotografiju je napisao: "Most u Genovi prošle sedmice. Bez komentara."


Porodice poginulih i vlasti za katastrofu krive privatnu kompaniju Autostrade per l'Italia koja održava većinu talijanskih autocesta.

Autostrade per l'Italia pak tvrdi da je vijadukt Morandi, sagrađen 1960-ih, bio pod stalnim nadzorom i da su upravo u toku bili radovi na jačanju njegovih temelja.


Prije dvije godine, profesor građevinarstva na Univerzitetu u Genovi Antonio Brencich ocijenio je da je most "građevinski neuspjeh s jako visokim troškovima održavanja".

U urušavanju vijadukta poginulo je 42 ljudi, među njima i djeca.

Podsjetimo, vijadukt se uslijed velikih kiša urušio u utorak. Tridesetak automobila i tri kamiona pali su s visine od 45 metara. Prema posljednjim podacima, poginulo je 42 ljudi.

Ispod vijadukta nalaze se rijeka, željezničke pruge i dva skladišta. Bio je glavni prometni pravac u gradu, a povezivao je ceste koje idu prema Francuskoj i Milanu.

"U ovom trenutku znamo za 42 poginulih, uključujući troje maloljetnika", rekao je tužitelj Francesco Cozzi za RAI, dodajući da su to privremeni podaci.

Ministar unutarnjih poslova Matteo Salvini rekao je ranije da je među žrtvama troje djece u dobi od 8, 12 i 13 godina.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije