Propust protokola Turske ili poruka EU: Ursula von der Leyen ostala zatečena dočekom

0
Radiosarajevo.ba
Propust protokola Turske ili poruka EU: Ursula von der Leyen ostala zatečena dočekom
EPA / Charles Michel, Erdogan i Ursula von der Leyen

Ursula von der Leyen, predsjednica Europske komisije ostala je zatečena kada je  na dočeku u turskoj prijestolnici mjesto pored predsjednika Turske Recepa Tayyipa Erdogana zauzeo njen kolega, predsjednik Europskog vijeća Charles Michel, prepustivši njoj sporedno mjesto u prostoriji.

Snimak sa sastanka pokazuje šeficu izvršne vlasti Europske unije kako gestikulira u nevjerici nakon što su Erdogan i Michel zauzeli dva mjesta u pročelju prostorije, ostavljajući za nju slobodno mjesto na sećiji sa strane.

“Predsjednica Komisije bila je očito iznenađena”, kazao je glasnogovornik EK-a, Eric Mamer, dodavši kako je šefica Komisije trebala imati isto mjesto kao i druga dva učesnika u ovom sastanku.

Kako je izgledao sastanak i da li je ovo propust protokola, politički incident i uvreda za predsjednicu Europske komisije ili je to zbog mjera protiv pandemije, procijenite sami. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije