Procurila snimka nakon raketnog napada u Bagdadu u blizini Ambasade SAD

Radiosarajevo.ba
Procurila snimka nakon raketnog napada u Bagdadu u blizini Ambasade SAD
Twitter / Ragip Soylu / Objavljene prve fotografije iz Bagdada

Eksplozija je potresla Zelenu zonu u kojoj se nalazi Ambasada Sjedinjenih Američkih Država. Raketa Katyusha pala je unutar Zelene zone. Trenutno nema informacija o žrtavama, a prema prvim informacijama raketa je pala nedaleko od Ambasade SAD u Bagdadu.

Eksplozija u Bagdadu, raketom pogođena zona oko Ambasade SAD

Mediji javljaju o eksploziji koja je zatresla opasanu Zelenu zonu u Bagdadu u kojoj se nalazi Ambasada Sjedinjenih Američkih Država. Policija je potvrdila da je raketa kratkog dometa "kaćuša" ispaljena unutar zone. Za sada nema informacija o žrtvama. Prema nekim izvorima, raketa je pala u blizini američke Ambasade.

Prema prvim informacijama, dvije rakete Katyusha pogodile su i zračnu bazu Balad u kojoj su američki vojnici. Ta je baza udaljena oko 80 kilometara od Bagdada. 

iako je u prvi trenutak javljeno da nema povrijeđenih - nove informacije govore da su tri iračka civila teže ozlijeđena. 

Pojavile su se i prve fotografije na kojima se vide uništeni automobili i ograda. Objavio ih je turski korespodent za Srednji Istok. 

Nakon fotografija na društvenim mrežama je objavljen i snimak nakon napada. 

Pogledajte: 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije