Priča o Josefu Fritzlu: Kćerku držao zatočenu u podrumu i silovao 24 godine

Radiosarajevo.ba
Priča o Josefu Fritzlu: Kćerku držao zatočenu u podrumu i silovao 24 godine
FOTO: Screenshot / Josef Fritzl
Na današnji dan prije deset godina, 19. aprila 2008., svijet je saznao za jezivu priču o monstruoznom ocu, Austrijancu Josefu Fritzlu, koji je 24 godine držao svoju kćerku Elisabeth zatočenu u podrumu porodične kuće.

S njom je imao čak sedmero djece, piše Mirror.

Za ovaj horor saznalo se kada se razboljela njihova najstarija kćerka. Tog dana, prije deset godina, Elisabeth Fritzl, u dobi od 24 godine je prvi put izašla u vanjski svijet. Doktori su tada, s obzirom na loše zdravstveno stanje djeteta, posumnjali da nešto u toj priči ne štima i prijavili to policiji nakon čega je razotkriven monsturozni Fritzlov čin.

Fritzl služi kaznu doživotnog zatvora zbog silovanja i držanja kćerke u zatočeništvu.

Fritzl je u zatvoru najprije radio kao zatvorski bibliotekar, ali zbog lošeg zdravlja i demencije smješten je na psihijatrijski odjel najčuvanijeg austrijskog zatvora Krems-Stein.

Njegova kćerka Elisabeth danas živi pod drugim imenom na tajnoj adresi negdje u Austriji, skupa sa svojih sedmero djece.

Fritzl je tokom suđenja i uoči presude u martu 2009. godine kazao kako je sve to činio u dobroj namjeri želeći zaštititi svoju kćerku.

Fritzlovu zloglasnu kuću u Amstettenu kupio je jedan bračni par za samo 160 hiljada eura. Obnovili su je i ondje iznajmljuju sobe. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije