Premijerka došla u posjetu bolnici, dočekao je hladan tuš

Radiosarajevo.ba
Premijerka došla u posjetu bolnici, dočekao je hladan tuš
Foto: Screenshot / Doček premijerke

Sophie Wilmes, premijerka Belgije, jučer je posjetila dvije bolnice, Saint Peter u Bruxellesu i Deltu u Auderghemu, piše The Brussels Times.

No, priređen joj je hladan doček.

Naime, kada je počela pristizati sa svojom pratnjom u bolnicu Saint Peter u Bruxellesu, osoblje ju je dočekalo - okrenutih leđa.

"Posjet bolnicama Delta i Sint-Pieter bili su važni trenuci dijaloga i za osoblje i za mene. Raspravljali smo o zdravstvenoj situaciji, psihičkim naporima, vrjednovanju posla i financiranju zdravstvene zaštite", piše na njenom službenom Twitter profilu.

Međutim, dijalog s medicinskim sestrama i ostalim zaposlenicima nije izgledao baš tako idilično.

Predstavnici osoblja kasnije su objasnili da su zdravstveni radnici razočarani vladinim postupkom tokom pandemije i njenim pristupom zdravstvu općenito.

Nezadovoljni su niskim plaćama, nedostatkom osoblja i pokušajima vlade da zaposli kao pripomoć nekvalificiranu radnu snagu.

Kako je izgledao doček, pogledajte u videu koji je objavljen na Facebooku, a već je izazvao hiljade komentara i podijeljen je više od 10.000 puta.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije