Premijer Yildirim: Napadač u Istanbulu nije bio prerušen u Djeda Mraza

Anadolija
Premijer Yildirim: Napadač u Istanbulu nije bio prerušen u Djeda Mraza
/ Anadolija
Premijer Republike Turske Binali Yildirim poručio je kako terorizam neće ugroziti jedinstvo i bratstvo u Turskoj, te je negirao tvdnje nekih krugova da je sinoćnji teroristički napad u istanbulskom noćnom klubu izveo napadač prerušen u Djeda Mraza.

Šef turske Vlade Yildirim posjetio je hospitalizirane ranjenike, nakon čega se obratio novinarima i kazao kako je u sinoćnjem napadu ubijeno 39, a ranjeno više od 60 osoba. Dodao je da su tri ili četiri ranjenika životno ugroženi.

"Turskom narodu poručujem da terorizam neće ugroziti naše jedinstvo i bratstvo. Neće nas prestrašiti, već ćemo mi to učiniti teroristima. Mi ćemo nastaviti našu borbu", poručio je Yildirim.

Neki strani mediji su danas objavili da je sinoćnji napad u noćnom klubu u istanbulskom priobalnom kvartu Ortakoy izveo napadač prerušen u Djeda Mraza, a premijer Turske Yildirim je kazao da su to neistine i nagađanja.

"I ja sam čuo da neki tvrde da je napadač došao u kostimu Djeda Mraza... To su neosnovane tvrdnje. Znamo da je riječ o naoružanom teroristi. Došao je na ulaz i ubio jednog policajca, a potom ušao u klub i pucao po nevinim ljudima. Sve mimo toga su neistine i neosnovane tvrdnje. Potom je napadač bacio oružje i pobjegao s mjesta, ali naše policijske snage su na terenu i na zadatku. Sve mogućnosti pomno istražujemo", kazao je Yildirim.

Na upit novinara o identitetu napadača, Yildirim je kazao da je istraga u toku i da se već nazire ishod te da će uskoro i javnost biti obaviještena.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije