Premijer Izraela uputio žestoku poruku nakon prijetnje iz Irana

Radiosarajevo.ba
Premijer Izraela uputio žestoku poruku nakon prijetnje iz Irana
Foto: Arhiv / Benjamin Netanyahu

Premijer Izraela Benjamin Netanyahu zaprijetio je "smrtonosnom odmazdom" ukoliko Iran ostvari stvoje najave kako će napasti Izrael.

Iz Irana su, podsjetimo, rano jutros poručili kako će, osveti li se SAD za njihove raketne napade na američke baze u Iraku, napasti Dubai i Izrael.

Iranska TV objavila prijetnje: Ako SAD odgovori, napast ćemo Dubai i Izrael

Podsjetimo, Iran je sinoć pokrenuo operaciju "Mučenik Sulejmani" te napao dvije američke baze u Iraku, a nakon što je američki predsjednik Donald Trump naredio ubistvo iranskog generala Kasema Sulejmanija

"Stojimo postojano ispred onih koji nas žele ubiti. Stojimo odlučni, siloviti. Ko god pokuša da nas napadne doživjet će najrazorniji udarac", izjavio je lider Izraela na današnjoj konferenciji u Jerusalemu.

Netanyahu je izjavio kako je Sulejmani lično odgovoran za "smrti nebrojeno puno nevinih, destabilizaciju brojnih zemalja i širenje straha, mizerije i boli".

Dodao je kako bi Trumpu svijet trebao aplaudirati zbog ubistva Sulejmanija, inače komandanta snaga Quds, te je Sulejmanija optužio da je "šef svih terorista koji je smišljao kako da sprovede teror diljem svijeta".

Izraelski premijer naglasio je da njegova zemlja "stoji potpuno uz SAD" u borbi protiv Teherana. Netanyahu do sada nije suviše komentirao ubistvo Sulejmanija, opisujući incident kao čisto američku aferu u kojoj Izrael nije imao udjela.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije