Odluka / Predsjednik Turkmenistana zabranio ženama da voze automobile

12. 01. 2018. u 10:29:00 Radiosarajevo.ba

Shares:4

Kralj Salman donio je uredbu kojom bi se do sredine 2018. trebalo vozačicama dopustiti smještanje za volan u Saudijskoj Arabiji, što je ohrabrilo cijeli svijet, no uskoro su stigle tužne vijesti iz Turkmenistana.

Naime, Gurbanguly Berdymuhammedov, predsjednik Turkmenistana, odlučio je da će njegova zemlja popuniti mjesto u tekstovima kritičara, te je odlučio zabraniti ženama vožnju automobila u ovoj azijskoj zemlji, prenosi.

 

Ministar unutarnjih poslova, Isgender Mulikov, kao razlog za uvođenje rigoroznog zakona naveo je podatak da žene uzrokuju više prometnih nesreća od muškaraca, pa je predsjednik odlučio ispraviti situaciju.

Berdymuhammedov je nedavno već napunio stupce automobilskih medija jer je zakonom zabranio crne automobile. Predsjednik Turkmenistana vjeruje kako oni donose nesreću, te je vlasnicima naložio da ih oboje u svjetlije nijanse.

Zabrana uvoza crnih vozila na snazi je od 2015, a lokalne vlasti otišle su korak dalje pa sada plijene automobile u crnoj boji te ih vlasnicima vraćaju tek nakon što potpišu dokument kojim se obvezuju promijeniti boju vlastitom vozilu.

NEMA KOMENTARA