Predsjednik parlamenta za vrijeme rasprave hranio bebu jednog od zastupnika

Anadolija
Predsjednik parlamenta za vrijeme rasprave hranio bebu jednog od zastupnika
Youtube/Screenshot / Predsjednik parlamenta za vrijeme rasprave hranio bebu

Predsjednik Zastupničkog doma Novog Zelanda Trevor Mallard za vrijeme parlamentarne rasprave hranio je bebu jednog od zastupnika u tom zakonodavnom tijelu.

Mallard je na Twitteru objavio fotografiju sebe kako hrani dječaka zastupnika Tamatija Coffeja dok vodi sjednicu. Laburistički zastupnik Tamati Coffey objavio je rođenje svog sina u julu. Dijete je rođeno posredstvom surogat majke, a biološki otac dječaka je Coffeyov partner Tim Smith.

Coffey je u srijedu prvi put prisustvovao sjednici nakon povratka sa očinskog dopusta, a sa sobom je poveo i svog dječaka. Predsjednik tog zakonodavnog tijela Mallard, ujedno otac troje djece, preuzeo je ulogu dadilje, ali je istovremeno i predsjedavao sjednicom.

Sliku je na Twitteru podijelio i zastupnik Zelenih Gareth Hughes koji je napisao da je “divno imati bebu u Zastupničkom domu”.

Coffey je posljednji u nizu političara koji su doveli svoje dijete na radno mjesto, nakon što su to, između ostalih, učinile i britanska zastupnica Jo Swinson 2018. te australska senatorka Larissa Waters 2017. godine.

U septembru prošle godine, premijerka Novog Zelanda Jacinda Ardern postala je prva političarka u historiji koja je donijela svoju tromjesečnu kćerku na zasjedanje Generalne skupštine Ujedinjenih nacija.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije