Pratite uživo akciju spašavanja nakon što se srušio most u Italiji

Radiosarajevo.ba
Pratite uživo akciju spašavanja nakon što se srušio most u Italiji
Foto: EPA-EFE / Akcija spašavanja u Italiji

U najvećoj talijanskoj luci - Genovi danas je došlo do velike tragedije nakon što se urušio vijadukt visok 100 metara na autocesti A10, a prema prvim izvještajima u nesreći ima na desetine mrtvih.

Talijanska novinska agencija ANSA izvještava kako su iz ruševina izvučene dvije žive osobe i prebačene su u bolnicu, a akcija spašavanja u kojoj učestvuje preko 200 vatrogasaca i ostalih heroja koji spašavaju život, kazao je zamjenik premijera Italije - Matteo Salvini.

Većina vijadukta pala je u korito rijeke Polcevera, ali dio je pao i na kuće, poslovne zgrade i ulice. Jedan dio se obrušio na skladišta firme Ansaldo Energia. 

Italiju, tačnije regiju Liguriju posljednjih dana pogodile su velike kiše, što je utjelcalo da se most sagrađen 1960. godine obruši. Do urušavanja je prema prvim informacijama došlo zbog loše konstrukcije mosta koji je renoviran 2016. godine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije