Poznati detalji ubistva 3-godišnjeg dječaka: Polusestra ga izbola 28 puta

J. M.
Poznati detalji ubistva 3-godišnjeg dječaka: Polusestra ga izbola 28 puta

Njemačka je šoku nakon brutalnog ubistva u Detmoldu, u pokrajini Sjeverna Rajna – Vestfalija. Trogodišnji dječak Niko je mrtav, a njegova 15-godišnja polusestra Oliwia nalazi se u pritvoru!

Mama 3-godišnjeg sina u stanu našla mrtvog, usmrtila ga starija sestra

Istraga je pokazala da je Oliwia ubila Niku tako što ga je u snu izbola 28 puta! Djevojčica je u petak pred sudijom priznala stravičan čin, ali je rekla da joj se javljaju "rupe" u sjećanju.

Optužena je za ubistvo iz niskih i podmuklih motiva. Za Oliwiju se kaže da je razvila odbojnost prema svom malom polubratu. U svojoj glavi kreirala je takvu psihološku svijest koja je odvela u stravičan zločin.

Kada se majka Agnieszka P. (46) u srijedu navečer oko 21 sat vratila u stan, pronašla je svog mrtvog sina.  Od starije polusestre nije bilo ni traga.

Policija je potražila i pronašla Oliwiju 12 sati kasnije na ulici u Lemgu, gradiću udaljenom 13 kilometara. Policijski zvaničnici su rekli da djevojčica nije pružala otpor prilikom hapšenja.

Nije jasno kako je došla do Lemga i provela vrijeme između zločina i hapšenja. Obdukcija dječaka otkrila je da je izboden. 

"Preliminirani rezultat obdukcije tijela, koju su izveli forenzički ljekari u Univerzitetskoj bolnici Münster, kao uzrok smrti, otkrila je više ubodnih rana na tijelu dječaka", navodi tužilaštvo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije