Tragedija: Kćerka turskog biznismena i njen vjerenik trebali se vjenčati u aprilu

Radiosarajevo.ba
Tragedija: Kćerka turskog biznismena i njen vjerenik trebali se vjenčati u aprilu
Tragična nesreća koja se jučer dogodila blizu Teherana, prekinula je sve planove mladog para o zajedničkom životu. Mina Basaran poginula je sa sedam drugarica kad su se vraćale iz Dubaija, gdje su proslavljale njeno djevojačko večer.

U avionskoj nesreći koja se jučer dogodila u Iranu stradala je Mina Basaran, bogata nasljednica porodice Basaran i kćerka tajkuna Husejina Basarana, koja se sredinom aprila trebala udati za Murata Gezera, uspješnog biznismena također iz Istanbula.

Turska štampa često je pisala o Mini i njenom vjereniku Muratu, jer su oboje bili mladi, bogati, vrlo uspješni u svojim poslovima i poznata lica turskog džet-seta. Tako je bilo i u oktobru prošle godine, kada je upriličena velika zabava u hotelu Soho House u Istanbulu, kada se par vjerio. Trebali su se vjenčati 14. aprila ove godine.

Murat Gezer je vlasnik kompanije Metprint Printing Systems koja se bavi dizajnom i proizvodnjom metalne ambalaže, a posluje širom Evrope, Bliskog istoka i Afrike.

Kako prenose turski mediji, Gezer tečno govori engleski i njemački jezik, a studirao je na na američkom Univerzitetu Inter Kontinental.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije