Porodica u šoku: Pojavio se 44-godišnjak koga su sahranili prije sedam mjeseci

J. M.
Porodica u šoku: Pojavio se 44-godišnjak koga su sahranili prije sedam mjeseci
Kada se Sakhon Sacheewa 16. decembra, nakon 14-mjesečnog rada na ribarskom brodu, pojavio na vratima svoje kuće na Tajlandu, članovi njegove porodice bili su šokirani.

Ne samo da su mislili da je 44-godišnjak mrtav nego su ga čak sahranili, preciznije kremirali!

Sacheewa je uskoro saznao da je njegova porodica u maju 2017. dobila tijelo muškarca, koji je pronađen u jednoj iznajmljenoj sobi u predgrađu Bangkoka.

Leš je bio u stanju raspadanja, a pored mrtvaca je pronađena lična karta bez fotografije i kopija boravišne dozvole na ime Sacheewe. Ispostavilo se da je čovjek umro od upale gastrointestinalnog trakta.

Policija je kontaktirala muške rođake osobe s lične karte i predala im tijelo koje je tada kremirano prema budističkim ritualima. Majci Sacheewe plaćena je nadoknada za smrt hranioca porodice od oko tri hiljade dolara, uključujući i troškove sahrane i mirovine.

Nakon što se "nesuđeni mrtvac" pojavio kod kuće, tajlandski istražitelji počeli su istragu. Otkrili su da su Sakhonu Sacheewi davno ukradeni dokumenti koje je koristila preminula osoba.

Rođaci ribara rekli su novinarima kako su, dobivši tijelo u mrtvačnici, primijetili da zubi mrtvaca imaju drugačiji oblik nego Sacheewini. Međutim, osoblje mrtvačnice insistiralo je da je telo previše razloženo za identifikaciju i ubijedilo porodicu da ga pokupi i obavi ritualnu sahranu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije