Porodica iz BiH koja je pretukla kćerku bit će protjerana iz Francuske

Radiosarajevo.ba
Porodica iz BiH koja je pretukla kćerku bit će protjerana iz Francuske
Twitter / Francuska policija / Ilustracija

Francuska će protjerati porodicu iz Bosne i Hercegovine koja je zlostavljala kćerku zbog veze sa momkom porijeklom iz Srbije, potvrdio je fancuski ministar unutrašnjih poslova Gerald Darmanin.

"Čim se završi sudska procedura, bit će odvedeni do granice jer nemaju šta da traže na tlu Francuske", napisao je Darmanin u tweetu.

Podsjetimo, članovi porodice iz BiH su pretukli tinejdžerku i obrijali joj glavu, jer se viđala sa momkom iz Srbije.

Mlada djevojka (17), porijeklom iz Bosne i Hercegovine, završila je u bolnici u francuskom Besanconu s višestrukim povredama nakon što ju je pretukla njezina porodica, javlja L'Est Républicain.

Naime, djevojka islamske vjeroispovijesti bila je u vezi s momkom iz Srbije (20).

Nekoliko dana poslije odlučili su posjetiti njene roditelje. Međutim, situacija je ubrzo eskalirala. Roditelji su odveli djevojku u sobu i počeli je tući. Momak je ubrzo pozvao policiju.

Djevojka se, naime, nakon nekog vremena preselila živjeti kod dečka, a kada je on stigao u posjetu njenoj porodici, situacija je eskalirala.

Otac i majka odveli su kćer u sobu i krenuli je tući, dok je dečko zvao pomoć. Policija je stigla na mjesto događaja, ubrzo i hitna pomoć.

Napadači su bili uz roditelje nesretne tinejdžerke daidža i njegova supruga, a svo četvero privela je policija.

Djevojka se nalazi pod sudskom zaštitom.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije