Polio je benzinom i zapalio: Mrtva djevojka svjedočit će protiv bivšeg momka

Radiosarajevo.ba
Polio je benzinom i zapalio: Mrtva djevojka svjedočit će protiv bivšeg momka
Sudac Guy Reece u petak je odlučio da će porota čuti dva sata dugo svjedočenje koje je Judy Malinowski snimila u bolničkom krevetu prije nego je preminula u augustu 2017. godine.

Majka dvoje djece preminula je u 34. godini, dvije godine nakon što ju je Michael Slager (42) zalio benzinom i zapalio ispred benzinske pumpe u Ohiou u julu 2015. godine, prenosi NYDailyNews.

Malinowski je pretrpjela opekline trećeg i četvrtog stepena na oko 90 posto tijela te je morala na 52 operacije nakon napada.

"Judy se borila da se čuje njezina priča. To je prvi korak prema onome što bi trebala biti njezina ostavština", rekla je njezina majka Bonnie Bowes.

Iako je pretrpjela strašne ozljede, Bowes naglašava kako je njena kći bila sasvim svjesna i lucidna te sposobna dati izjavu o napadu.

"Bila je jako krhka i opečena, ali vrlo je jasno artikulirala što se dogodilo, gdje je bila, opisala je strah koji je doživjela. Jako sam ponosna na nju i znam da ću je jednog dana opet vidjeti, iako će moje srce biti zauvijek slomljeno bez nje", prisjetila se Bonnie posljednjih trenutaka svoje kćeri.

Odluka suca Reecea da dopusti poroti da čuje svjedočenje pokojne Judy je presedan u Ohiou i odvjetnici Michaela Slagera odlučno su se tome protivili jer su rekli da se takvim svjedočenjem optuženiku oduzima pravo na suočenje s tužiteljem.

Slager je već ranije priznao da je bivšu djevojku zalio benzinom tokom svađe, ali je tvrdio da ju je zapalio slučajno dok joj je palio cigaretu. U decembru 2016., Slager je priznao sve tačke optužnice i dobio je maksimalnu kaznu od 11 godina zatvora.

Nakon što je Malinowski podlegla ozljedama iz napada, Okružna velika porota odlučila je ponovno pokrenuti postupak, samo su sada tražili smrtnu kaznu za Slagera. Porota za novo suđenje birat će se 6. juna.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije