Policija objavila potresne informacije o ubistvu slavne američke naučnice

Radiosarajevo.ba
Policija objavila potresne informacije o ubistvu slavne američke naučnice
Foto: BBC / Suzzane Eaton

Suzanne Eaton, slavna američka naučnica koja je ubijena u Grčkoj, silovana je, potvrdila je policija na Kreti, gdje je ubijena. Doznaje se i da je 27-godišnji lokalac priznao zločin.

Slavna naučnica pronađena mrtva u bunkeru iz Drugog svjetskog rata

"Osumnjičeni je u svom priznanju kazao da je vidio Eaton kako trči. Motiv je bio seksualne prirode, pa ju je osumnjičeni dva puta udario automobilom kako bi je onesvijestio", otkrio je šef policije na Kreti Konstantinos Lagoudakis. "Nakon što ju je onesvijestio, ubacio ju je u prtljažnik automobila i odveo je do bunkera iz Drugog svjetskog rata, gdje je pronađeno njeno tijelo."

Osumnjičeni ju je silovao, a tijelo ostavio, prekrivajući ga s poklopcem od ventilacije bunkera i komadom drveta. 

Još uvijek nije poznato da li je bila živa dok ju je silovao

Tragovi guma su policiju odveli do vozila osumnjičenog, koje je bilo pomno očišćeno. Inače, farma na kojoj živi nalazi se u blizini bunkera. Osumnjičeni, koji je oženjen i ima dvoje djece, u početku je negirao sve, a onda su došli i nalazi koji su potvrdili da se njegov mobitel nalazio u blizini mjesta zločina, u vrijeme kada je počinjen.

Eaton (59) je bila ugledna i slavna biologinja sa njemačkog Max Planck Instituta i na Kreti je bila ne konferenciji. Njeno tijelo pronađeno je sedam dana nakon što je prijavljen njen nestanak.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije