Policija ignorirala poziv očajne žene, poslije je pronašli mrtvu

Radiosarajevo.ba
Policija ignorirala poziv očajne žene, poslije je pronašli mrtvu
U New Yorku su dva policajca u četvrtak suspendirana nakon što se nisu javili na poziv poslan s broja 911, u kojem je mlada žena molila za pomoć nekoliko sati prije nego li je pronađena mrtva.

Suspendirani policajci imaju već 11 godina staža u službi, ali nije poznato zbog čega su ignorirali poziv. Njujorška policija pokrenula je istragu te naglasila kako će se ispitati "svaki korak" suspendiranih policajaca.

Izvori NY Dailyja kažu kako je 22-godišnja Tonie Wells, žrtva iz Brooklyna zvala 911 u srijedu predvečer kako bi prijavila Barryja Wellsa, 29-godišnjeg supruga koji se prema njenim riječima "ponašao čudno".

Zatim je s 911 stigao još jedan poziv oko 22 sata, nakon što su komšije prijavili buku iz doma Barryja Wellsa. Uznemirili su ih krici njihove dvogodišnje kćeri, a onda je napokon odlučeno da se pošalje patrola na njihovu adresu u Brooklynu.

Kada su tamo stigli policajci ugledali su šokantan prizor. Na dnu stepenica ležalo je nepomično tijelo 22-godišnje žene s brojnim masnicama po vratu.

"Odmah smo posumnjali da je udavljena, no ono što je bilo nejasno jest koliko dugo je jadna žena bila u prostoriji sa svojom kćerkicom koja je neutješno plakala", kazao je jedan od policajaca.

"Bila je kod nas za praznike, ne mogu vjerovati, u velikoj smo boli", kazala je Katherina Rivera, tetka 22-godišnje žrtve.

Ipak, koliko god bili neutješni, smogli su hrabrosti progovoriti o porodičnom nasilju.

"Smrt naše Tonie neće biti uzaludna. Njen život značio je nešto, imao je smisao… Ako sve ono kroz što je moja nećakinja prošla može pomoći nekom drugom, da spasi svoj život, pobjegne… onda ćemo učiniti sve što možemo kako bi pomogli nekome drugom", kroz suze je rekla Katherina Rivera.

Ovo nije bila prva prijava Barryju Wellsu. Naime, već je nekoliko puta policija dolazila u njihov dom zbog prijave o porodičnom nasilju, no kasnije se saznalo za još strašniju vijest.

Nesretna Tonie bila je trudna, a nedavno je pobacila u osmom mjesecu trudnoće nakon još jedne porodične svađe sa suprugom.

Barry Wells trenutno je na ispitivanju na policiji, no protiv njega još nije podignuta nikakva optužnica. Dvogodišnja kćerkica, koja je po svemu sudeći svjedočila ubistvu vlastite majke, trenutno se nalazi kod ostalih članova rodbine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije