Policajac na Floridi uhapsio dvoje djece u školi pa dobio otkaz

Radiosarajevo.ba
Policajac na Floridi uhapsio dvoje djece u školi pa dobio otkaz
Youtube/Screenshot / Policajac na Floridi uhapsio dvoje djece u školi

Policajac na Floridi otpušten je jučer nakon što je prošle sedmice uhapsio dvoje djece zbog neprimjerenog ponašanja u školi, objavila je policija u Orlandu.

"Bilo je jasno danas kad sam došao na posao da nema drugog rješenja da se popravi stanje nego da policajac dobije otkaz", kazao je šef policije Orlando Rolon na konferenciji za novinare.

Djecu optužio za napad

Policajac Dennis Turner uhapsio je djecu u četvrtak optuživši ih za napad, kazala je državna advokatica Floride Aramis Ayala koja je dodala da joj je šef policije rekao da ih nema namjeru goniti i tražio je od nje da odbaci te optužbe.

Ona je dodala kako proučava kako da ukloni podatke da su uhapšeni iz njihovih dosjea.

"Tu vrlo malu djecu treba zaštititi i disciplinirati na primjereni način koji se ne oslanja na kazneni progon", dodala je Ayala.

Nije tražio dozvolu za hapšenje

Rolon je kazao kako Turner nije tražio dozvolu za hapšenje djece mlađe od 12 godina, što je bio obavezan.

Baka djevojčice izrazila je ogorčenje zbog hapšenja i stavljanja lisica na ruke šestogodišnje unuke i objasnila da je djevojčica bila nemirna u razredu zbog pomanjkanja sna, zbog bolesti, te je nogom udarila zaposlenika škole koji ju je uhapsio za ruku u pokušaju da je smiri.

O drugom uhapšenom dječaku, nisu objavljene nikakve informacije, prenosi Hina.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije