Pokrenuta stručna provjera unutrašnjeg rada Haškog tribunala

Radiosarajevo.ba
Pokrenuta stručna provjera unutrašnjeg rada Haškog tribunala
Sekretarijat Haškog tribunala pokrenuo je danas stručnu provjeru unutrašnjeg rada ovog suda, pored istrage koju sprovode holandske vlasti o smrti bivšeg komandanta Glavnog štaba HVO-a Slobodana Praljka, saopšteno je danas iz Tribunala.
U saopštenju se navodi da je provjera pokrenuta u skladu sa standardnim procedurama i da će je voditi sudija iz Gambije Hassan B. Jallow. On je bivši tužilac Međunarodnog krivičnog suda za Ruandu i Mehanizma za međunarodne krivične sudove.

Provjera unutrašnjeg rada Haškog tribunala počet će sljedeće sedmice, a izvještaj će biti sastavljen prije zatvaranja Tribunala 31. decembra 2017. godine, prenosi Srna.

Cilj ovoj postupka je da se izvrši procjena relevantnih postojećih procedura i da se daju preporuke koje u budućnosti mogu pomoći drugim sudovima, navodi se u saopštenju i dodaje da će rezultati biti stavljeni na uvid javnosti.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije