Pojavio se snimak sa ispitivanja dečka koji je zadavio djevojku tokom odnosa

Radiosarajevo.ba
Pojavio se snimak sa ispitivanja dečka koji je zadavio djevojku tokom odnosa
Foto: Screenshot / Ispitivanje neimenovani 26-godišnjeg muškarca

Ubistvo britanske studentkinjue Grace Millane, koju je na Novom Zelandu tokom seksualnog odnosa zadavio dečko koga je upoznala na Tinderu, zaprepastio je svijet.

Ona je najprije proglašena nestalom u Oklandu prošle godine, a kasnije je pronađena mrtva. Njeno tijelo je bilo nagurano u kofer koji je zatim zakopan u grmlju izvan grada.

Suđenje za ovo šokantno ubistvo je u toku u Oklandu, a na optuženičkoj klupi našao se neimenovani 26-godišnji muškarac. Tužilac tvrdi da je optuženi namjerno ubio Britanku u toku seksa, a ubrzo potom otišao na sastanak sa drugom djevojkom.

U javnost je isplivao snimak na kome se vidi kako istražioci ispituju osumnjičenog šta se dešavalo tokom njegovog susreta sa Grace.

Poroti su prikazani i snimci sigurnosnih kamera i policijske fotografije sa mjesta zločina. Na suđenju je govorio i patolog koji je grafički opisao kako su izgledali posljednji trenuci života nesretne djevojke.

Opisujući uzrok smrti kao „pritisak na vrat“, patolog je rekao da je davljenje trajalo najmanje pet minuta.

„Ne možete ubiti nekoga blagim dodirom. Potrebna je velika sila. Davljenje rukama tokom odnosa je, iz mog iskustva, rijetko, makar na Novom Zelandu. Nisam čuo za takav slučaj“, objasnio je.

Prema patologovim riječima, rane na rukama i grudima govore da je bila prisilno prikovana za krevet ili pod.

Majka žrtve je neutješno plakala u sudnici dok je slušala o povredama svoje kćerke.

Advokati odbrane tvrde da je smrt nastupila slučajno tokom „dobrovoljnog seksa“ nakon što je Grace zamolila optuženog da joj stegne vrat.

Porota je na suđenju vidjela i snimke sa sigurnosnih kamera na kojima su Grace i optuženi snimljeni kako zagrljeni šetaju Oklandom, posjećuju barove i kazino.

Poslije noći u baru, kamere su ih snimile kako dolaze u hotel CityLife, gdje živi osumnjičeni. Grace je tada viđena u lobiju hotela sa svojim navodnim ubicom prije nego što se uputila u sobu 308 - a to je posljednji put da je viđena živa.

Poroti je prikazan i novi jezivi snimak na kome se vidi kako osumnjičeni nonšalantno u hotelski lift unosi kofer sa Grejsinim golim tijelom, a zatim ga stavlja u gepek iznajmljenog automobila i, pretpostavlja se, nosi do mjesta gdje će ga zakopati, prenosi Blic.rs.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije