Petogodišnjakinji odredili kaznu od 150 funti zbog prodavanja limunade na ulici

Radiosarajevo.ba
Petogodišnjakinji odredili kaznu od 150 funti zbog prodavanja limunade na ulici
Foto: Pixabay / Ilustracija/ Voda s limunom
Službenici vijeća Tower Hamlets u istočnom Londonu odredili su kaznu od 150 funti petogodišnjoj djevojčici jer je prodavala limunadu bez dozvole.

Kćer Andrea Spicera odlučila je prodavati limunadu u Mile Endu stotinama ljudi koji su u to vrijeme dolazili na festival Lovebox u obližnjem Victoria Parku.

Samo pola sata nakon što je djevojčica postavila štand, četvorica službenika su joj prišla te pročitala pravni dokument u kojem stoji da će biti kažnjena sa 150 funti jer nema trgovinsku dozvolu.

Njezin otac je opisao incident za The Telegraph:

"Profesor sam na ekonomskom fakultetu, pa sam vjerojatno trebao znati da joj je potrebna nekakva dozvola. Ali, ovo je bilo petogodišnje dijete koje prodaje limunadu. Nije baš predstavljala prijetnju javnoj sigurnosti".

Spicer je dodao da je njegova kćer plakala cijelim putem kući te rekla: "Učinila sam nešto loše".

Iako joj je rekao da može nabaviti dozvolu i sljedećeg dana postaviti štand, djevojčica je odbila jer je bila previše uplašena.


Vijeće Tower Hamlets napokon je odlučilo povući odluku o kazni i ispričalo se. Glasnogovornik vijeća je izjavio:

"Jako nam je žao što se ovo dogodilo. Od naših službenika očekujemo da pokažu zdrav razum te svoje ovlasti koriste na razuman način".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije