Osuđen na 32 godine zatvora: Natjerao oca da siluje dvogodišnjeg sina

Radiosarajevo.ba
Osuđen na 32 godine zatvora: Natjerao oca da siluje dvogodišnjeg sina
Britanski naučnik proglašen je krivim za 137 kaznenih djela počinjenih putem interneta, među kojima za poticanje na silovanje četverogodišnjaka, te osuđen u ponedjeljak na 32 godine zatvora u Birminghamu.

Matthew Falder (29) koji si je dao nadimak "zloduh" i "666đavo" predstavljao se kao žena, umjetnica ne bi li se približio žrtvama od kojih je tražio da mu pošalju svoje golišave fotografije.

Ucjenjivao je velik broj svojih žrtava, kojih je bilo pedesetak, od malene djece do tridesetogodišnjaka te objavljivao i komentirao na internetu njihove ponižavajuće fotografije, navodi britanska nacionalna kriminalistička agencija (NCA).

Usto je osobe koje je poznavao snimao dok bi se tuširale, pošto je na više mjesta postavio skrivene kamere.

Jednu je žrtvu tako natjerao da liže prljavu WC četku, iskorišteni tampon i jede pseću hranu dok gola leži na podu, drugu da jede vlastiti izmet i pije vlastitu mokraću. U najstrašnijem slučaju natjerao je oca da siluje vlastitog dvogodišnjeg sina.

Kad je konačno uhapšen, kod Faldera su pronađena dva uređaja s velikom količinom pedofilskog i sadističkog materijala, uključujući snimku silovanja novorođenčeta te pedofilski manual u kojem se drugim pedofilima daju upute kako da vrše seksualno zlostavljanje djece bez da ih uhvati policija, javlja Hina.

Sudija Philip Parker je rekao da je to "priča o krajnjoj izopačenosti" koja je "razarajuće" djelovala na žrtve.

Geofizičar koji je diplomirao na uglednom Univerzitetu Cambridge i radio kao istraživač na Univerzitetu u Birminghamu, uhapšen je na radnom mjestu u junu 2017. i priznao sva djela koja su mu se stavljala na teret.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije