"Pedalanje" mu služi kao paravan: Policija upozorila građane na biciklistu iz BiH

J. M.
"Pedalanje" mu služi kao paravan: Policija upozorila građane na biciklistu iz BiH
Foto: kelheim.de / Samostan Weltenburg

Opatija Weltenburg (Kloster Weltenburg), benediktinski samostan smješten u mjestu Weltenburg na obali Dunava, smatra se najstarijim samostanom u Bavarskoj, a poznat je i po pivari koja je jedna od dvije najstarije u svijetu.

U nedjelju navečer u čuvenu gostionicu samostana Weltenburg stigao je 54-godišnji biciklista iz BiH i rezervirao jedno noćenje tokom svog putovanja na dva točka.

Tokom noći ispostavilo se da mu "pedalanje" služi samo kao paravan za nečasne radnje.

Policija Kelheima saopćila je da su nadzorne kamere u samostanu zabilježile Bosanca dok je najprije "izviđao teren", da bi u ranim jutarnjim satima 13. maja "biker" krenuo u "akciju".

Odvijačem je otvorio nekoliko ormara i ukrao sedmični pazar samostanske gostionice koji se procjenjuje na "četverocifreni iznos eura". Pošto se na recepciji registrirao pravim ličnim podacima, Bosanac je lako identificiran kao provalnik odranije poznat policiji.

Istražitelji policije u Kelheimu upozoravaju građane da se od državljanina BiH mogu očekivati slične aktivnosti tokom njegove "rute" na dva točka.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije