Pariz: Vozač automobila mrtav, istražuje se da li je u pitanju terorizam

Fena
Pariz: Vozač automobila mrtav, istražuje se da li je u pitanju terorizam
Gerard Collomb, francuski ministar unutrašnjih poslova izjavio je danas da je vozač automobila koji se zabio u policijsko vozilo u centru Pariza mrtav, prenosi agencija AP.

Potvrđene su ranije informacije prema kojima je vozač bio naoružan. Policija je pronašla i oružje i eksploziv u automobilu.

"Bilo je dovoljno eksploziva da digne vozilo u zrak", rekao je Collomb.

Sudar je najvjerovatnije bio namjeran, a istragu o slučaju je preuzelo odjel za borbu protiv terorizma, javljaju agencije.

Nije potpuno jasno, prema dostupnim informacijama da li je vozač preminuo nakon udara ili u obračunu s policijom. Kako je ranije objavljeno, automobil je udario u policijski kombi na glavnoj pariskog aveniji Champs Elysees nakon čega se zapalio. Policija je navela da je situacija pod kontrolom, te da niko nije osim vozača nije povrijeđen.

U Francuskoj je na snazi vanredno stanje zbog terorističkog napada. Nekoliko dana prije predsjedničkih izbora policajac je u istoj aveniji ubijen, a dvojica ranjena.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije