Papa Franjo: U molitvama i duhom uz narod Sirije

Anadolija
Papa Franjo: U molitvama i duhom uz narod Sirije
Pixabay / Papa Franjo
Poglavar Rimokatoličke crkve papa Franjo osudio je napade na civile u Halepu i uputio poruku odgovornim za te napade da se sjete da će pred Bogom zasigurno odgovarati za svoja djela.

U obraćanju tokom redovnog sedmičnog prijema na Trgu Sv. Petra u Vatikanu, papa Franjo se osvrnuo na dešavanja u Siriji i napade u Halepu.

"Moje misli su još jednom uz porušenu Siriju. I dalje primamo dramatične vijesti o patnjama i stradanju naroda u Halepu. Želim poručiti da suosjećam njihovu bol i da sam duhom i molitvama uz taj narod", poručio je papa Franjo.

Papa je izrazio duboku zabrinutost zbog događaja u Siriji, a posebno u Halepu u kojem u napadima stradaju djeca, žene, bolesni i svi nevini ljudi.

"Ponovo pozivam sve strane u Siriji da zaštite civile. Odgovorne za bombardovanja i njihovu savjest podsjećam da će zasigurno pred Bogom odgovarati za svoja djela", kazao je papa Franjo.

Snage odane režimu sirijskog predsjednika Bashara al-Assada su 19. septembra jednostrano proglasile prekid primirja koje je dogovorom SAD-a i Rusije u Siriji uspostavljeno 12. septembra. U proteklih nekoliko dana snage sirijskog režima uz podršku ruskih snaga izvode žestoke napade na dijelove Halepa koje kontroliraju snage opozicije.

U napadima u Halepu od prekida primirja do danas ubijen je najmanje 481, a ranjeno 1.646 civila.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije