Ovo je prava istina o priči o čovjeku kojeg je medvjed "zarobio" u jazbini

Radiosarajevo.ba
Ovo je prava istina o priči o čovjeku kojeg je medvjed "zarobio" u jazbini
Foto: PrtScr / Ilustracija

Prije nekoliko dana, svijetom je odjeknula priča o jadnom Rusu koji je čudesno preživio napad medvjeda - koji je Rusa potom odvukao u jazbinu, gdje je ovaj bio mjesec dana. Jadni Rus, izvjesni Alexander P., pisali su, preživio je nekako u toj jazbini 30 dana sa slomljenom kičmom. Pio je, kažu, urin. 

Opisivali su da su ga pronašli lovci, koji su mislili da je mumija. Sve se događalo, stajalo je, u republici Tuva u Rusiji. 

Brojni portali su prenijeli ovu vijest, no čini se da je priča malo drugačija.

Prvo je 9GAG objavio da tamošnja ministarstva unutrašnjih poslova i zdravstva, te službe hitne pomoći, nemaju pojma da se incident dogodio.

A sad i istraživači Daily Maila tvrde da su uspjeli doći do ljekara iz Kazahstana, dr. Rustama Isaeva, koji je šef Aktobe medicinskog centra i koji tvrdi da je na slici njegov pacijent koji se liječi od teškog oblika psorijaze...

Tvrdi i da je Alexander stanovnik Aktobea, grada u Kazahstanu. Navodno su jadnog čovjeka snimali medicinari, a onda su snimak postavili online. 

Dr. Isaev navodi da će otpustiti odgovorne za snimanje pacijenta: "Kao šef klinike, garantiram vam da je ovo naš pacijent. On nije iz Tuve niti iz Rusije. On živi u Aktobeu. Bio je na terpaiji u našoj bolnici i krajem sedmice je izašao. Sad se o njemu brine majka. U stanje je zapao iz apatije, kući je samo ležao, nije htio da živi. Vio je izrazito depresivan. U tom periodu nije uzimao terapiju, njegova psorijaza se zakomplicirala i u onom stanju je dovezen nama."

Kažu da je njegova uznemirena majka, nakon što je objavljen snimak o čovjeku kojeg je napao medvjed, odmah došla po Alexandera u bolnicu i odvela ga je kući. 

"Neko je snimao trenutak kad smo mu davali terapiju i postavio na YouTube. Neko je napisao da ga je napao medvjed, a neki su portali pisali i da je pronađen živ u mrtvačkom kovčegu. Ništa od toga nije istina... u toku je istraga ko je snimio pacijentqa i objavio na internetu. Pretpostavljamo da se radi o mladom osoblju, koje nema iskustva i nikad prije nije vidjelo takvog pacijenta", zaključio je dr. Isaev.

Video o stanju ovog pacijenta objavljen je na Twitteru, ali je toliko uznemirujući da ga ne možemo objaviti. Možete ga, na svoju odgovornost, pogledati ovdje.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije