Ovo će biti prvi potez novog američkog predsjednika

3
Radiosarajevo.ba
Ovo će biti prvi potez novog američkog predsjednika
Foto: EPA-EFE / Joe Biden

Izabrani predsjednik SAD Joe Biden rekao je da će već od ponedjeljka formirati krizni štab za koronavirus, koji okuplja naučnike i stručnjake da bi se borio protiv glavnog izazova sa kojim se suočavaju američke vlasti.

"U ponjedeljak ću uspostaviti grupu sastavljenu od naučnika i stručnjaka da bi radili na planu koji će stupiti na snagu već 20. januara 2021, na Dan inauguracije", rekao je sinoć Biden pred velikim brojem okupljenih na slavlju njegovu pobjedu, prenose agencije.

U vrijeme održavanja predsjedničkih izbora u zemlji je zabilježen znatan skok epidemije, sa rekordnim brojem novozaraženih posljednjih nekoliko dana.

Tako su SAD juče zabilježile više od 122.000 novozaraženih koronavirusom u prethodna 24 sata prema računici agencije France press na osnovu podataka referentnog univerziteta John Hopkins.

U prethodna 24 sata umrla je 991 osoba od koronavirusa u SAD, koje su po broju umrlih i zaraženih najteže pogođena zemlja na svijetu.

Do subote uveče u SAD je bilo zabilježeno više od 237.000 umrlih od početka pandemije i 9,8 miliona slučajeva zaraze.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije