Ovako izgleda policijski zapisnik poslije sudara dvojice biciklista

Radiosarajevo.ba
Ovako izgleda policijski zapisnik poslije sudara dvojice biciklista
/ Mjesto nesreće (Foto: Policija)
U vremenu kada je sve manje mogućnosti za fizičke aktivnosti vožnja biciklom je jedan od najefikasnijih načina za skidanje viška kilograma i uštedu pri transportu.

No, "pedalanje" traži jednaku, ako ne i veću pažnju nego vožnja motornog vozila. Koliko je biciklizam popularan u razvijenom svijetu pokazuje to što se sudari, krađe i slični incidenti s dvotočkašima nalaze u policijskim izvještajima, ravnopravno s uviđajima automobilskih nesreća.

U njemačkom Bielefeldu u ponedjeljak je došlo do takvog sudara dvojice biciklista. U policijskom izvještaju stoji:

"Oko 18.35 sati 51-godišnjak iz Bielefelda vozio je bicikl ulicom Reichenberger u pravcu ulica Stieghorster i Oldentruper. Odjednom je iz sporedne ulice Gleiwitzer na njega naletio 52-godišnji biciklista koji nije poštovao 'pravilo prednosti desne strane' pa su obojica završili na zemlji. Biciklista koji je oduzimanjem prvenstva izazvao udes zadobio je povrede na glavi i ruci. Na poziv stanara na mjesto udesa izašle su policijske, vatrogasne i medicinske ekipe koje su izvršile uviđaj i povrijeđenog biciklistu prebacili u bolnicu. Na točkovima bicikla primjetni su tragovi udesa, a šteta se procjenjuje na 150 eura."

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije