Otmičar drži dva taoca, traži razgovor s iranskim veleposlanstvom

Radiosarajevo.ba
Otmičar drži dva taoca, traži razgovor s iranskim veleposlanstvom
FOTO:Schreen / Ilustracija
Mediji nagađaju radi li se o dvije ili tri osobe koje su uzete kao taoci, te tvrde da nema indicija da se radi o terorističkom činu.

Francuska policija je saopćila da jedan muškarac drži kao taoce dvije osobe u kancelariji u centru Pariza. Kako prenosi Reuters muškarac je zatražio da mu se omoguć uspostavljanje kontakta s iranskim veleposlanstvom kako bi dostavio poruku francuskoj vladi,  potvrdili su policijski izvori.

Na mjestu događaja bile su specijalne jedinice i vatrogasci.

"Dužnosnici će pokušati započeti pregovore s tim čovjekom", izjavio je dužnosnik policije Yves Lefebvre za BFM TV, koji je izvijestio da se taj incident nije činio terorističkim.

Jedan izvor policije rekao je kako je taoc pokušavao savladati jednu osobu koja je uspjela pobjeći. 

Situacija je trenutno veoma konfuzna, navodi policijski izvor, prenose francuski mediji. Muškarac koji drži taoce tvrdi i da ima naoružanog saučesnika izvan zgrade i, navodno, upozorio je da ne želi da u okolini vidi nijedno policijsko vozilo.

Le Parisien piše i da je muškarac koji drži taoce rekao da su dva taoca dobrog zdravstvenog stanja, dok je treći u teškom stanju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije