Otkriven monstrum s Kipra: Ubio više od 30 žena i curica, tijela stavljao u kofere

Radiosarajevo.ba
Otkriven monstrum s Kipra: Ubio više od 30 žena i curica, tijela stavljao u kofere
Youtube/Screenshot / Kiparski su ga mediji identificirali kao Nicosa Metaxasa.

Policija s Kipra danas je pronašla posmrtne ostatke u sklopu istrage o serijskom ubici za kojega se sumnja da je ubio više od 30 žena i djevojčica.

Policija je objavila da je osumnjičeni 35-godišnji časnik kiparske vojske sa ženama stupao u kontakt putem online stranica za upoznavanje. Kiparski su ga mediji identificirali kao Nicosa Metaxasa.

Tijelo u kovčegu

Dosad su pronađena četiri tijela, a danas je u jednom kovčegu u jezeru blizu napuštenog rudnika zapadno od Nikozije otkriveno tijelo žene u raspadajućem stanju, izvijestili su policijski izvori, piše Hina

"Nakon brojnih poteškoća iz jezera smo uspjeli izvući kovčeg u kojemu smo pronašli tijelo žene i blok cementa", kazao je Neofytos Shailos, voditelj nikozijskog Odjela za kriminalističku istragu. Dodao je kako se čini da je riječ o tijelu odrasle osobe.

Prvu su žrtvu prije dvije sedmice u nekadašnjem rudniku pronašli turisti.

Pretpostavlja se da je riječ o majci i kćeri iz Rumunije koje su nestale u septembru 2016., a posljednje su žrtve s Filipina i nestale su u augustu 2018.

Tijela triju žena otkrivena su u posljednjih nekoliko dana. Jedna je identificirana kao Marry Rose Tiburcio (39). Njen je nestanak prijavljen u maju 2018. Smatra se da tijela ostalih dviju žrtava pripadaju ženi s Filipina i još jednoj iz Nepala, koja je nestala prošle godine.

Nije mu žao

Policija je do osumnjičenika došla prateći online poruke Marry Tiburcio. One su ih dovele do časnika Metaxasa. Policiji se predbacuje da je traljavo istražila nestanke kada su prijavljeni.

U međuvremenu, oko hiljadu ljudi okupilo se kako bi odalo počast ubijenim ženama. Zemlja je u šoku jer je, koliko je poznato, riječ o prvome slučaju serijskih ubojstava na otoku Kipru.

Napadi su počeli prije tri godine, motiv još nije poznat, a mediji pišu da osumnjičeni nije izrazio nikakvo žaljenje. Glavna oporbena stranka AKEL traži ostavku ministra pravosuđa i šefa policije zbog lošeg vođenja slučaja, piše Hina

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije