Otac izdahnuo pred sinom, očevici opisali napadača

Radiosarajevo.ba
Otac izdahnuo pred sinom, očevici opisali napadača
Foto: salzburg24.at / Pucnjava u Salzburgu

Nakon pucnjave i ubistva državljanina BiH (46) i ranjavanja njegovog sina (24) u utorak uveče ispred restorana u Salzburgu, policija je objavila nove detalje.

Pucnjava u Salzburgu: Ubijen Bosanac, a njegovom sinu se bore za život

Kako je rečeno, svemu je prethodila svađa između mladića (24) iz BiH i nepoznate osobe. Mladić je tada zatražio pomoć svog oca, koji je u tom momentu sjedio u baru restorana "Tokio Bay".

Kada su obojica izašli ispred restorana, nepoznati muškarac je pucao prvo na sina, a onda i na oca.

Nesretni muškarac iz BiH je preminuo na licu mjesta, a njegov sin je hitno prebačen u pokrajinsku bolnicu nakon što mu je na licu mjesta pružena prva pomoć. 

Odmah je pobjegao sa mjesta nesreće, a iz policije poručuju da je u toku velika potraga za napadačem.

Mjesto pucnjave bilo je obezbjeđeno cijele noći, a opružje iz kojeg je pucano nije pronađeno. Policija je zamolila sve koji imaju bilo kakvu informaciju da ih o tome što prije obavijesti.

Iako je nekoliko svjedoka opisalo osobu koja je pucala, napadač još nije pronađen. Tamošnji mediji pišu da su prvo postojale jezičke barijere između očevidaca i policije, kao i da se neke informacije nisu slagale, zbog čega prvo moraju da provjere tačnost informacija.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije