Osuđen Bosanac, očajni pljačkaš banke: "Skinuo sam kapuljaču da me otkriju"

J. M.
Osuđen Bosanac, očajni pljačkaš banke: "Skinuo sam kapuljaču da me otkriju"
Foto: nachrichten.at / Opljačkana poslovnica Raiffeisen banke
Posljednjeg dana februara u pljački poslovnice Raiffeisen banke u Kronstorfu ukrao je 4.445 eura.

Nekoliko sati kasnije austrijska policija uhapsila je 25-godišnjeg državljanina BiH u njegovom stanu. Posao im nije bio težak jer je Bosanac napuštajući banku nakon pljačke – skinuo masku i otkrio svoj identitet!

Austrijsko pravosuđe je efikasno pa je Regionalni sud Štajerske već osudio Bosanca na tri godine zatvora…

"Želio sam pomoći policiji da me otkriju", rekao je optuženi šokiranoj sudinici Petri Fahrenberger i jednako iznenađenom tužiocu Andreasu Pechatscheku. 

Više nije mogao spavati jer se zadužio kod zelenaša po brutalnim uslovima – na 1.000 eura zajma morao je platiti 500 eura kamate. A kada je kasnio, kamata je rasla… To je bio motiv za pljačku.

Tužilac Pechatschek ga je upitao zašto nije zatražio zaštitu policije.

"Kamatar mi je rekao da zna gdje živim, gdje moja supruga radi, gdje moj sin ide u vrtić", rekao je optuženi, koji duguje i banci 40.000 eura.

Sa polugom je krenuo u pljačku banke, a između njega i novca našla se radnica na šalteru Andrea A. koja je svjedočila na sudu.

"Rekao je da to radi zbog svoje porodice. Ipak, to ne opravdava pljačku banke", rekla je Andrea A. odbivši da zatraži nadoknadu za pretpljeni strah.

"Ne želim se obogatiti, ali treba biti kažnjen", rekla je Andrea A. čije je svjedočenje bilo ključno da državljanin BiH prođe s relativno blagom kaznom.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije