Orbanov stranački kolega podnio ostavku nakon skandala u Dubrovniku

Radiosarajevo.ba
Orbanov stranački kolega podnio ostavku nakon skandala u Dubrovniku
Foto: Ezazordogugyvedje.wordrpess.com / Gradonačelnik mađarskog Győra navodno u društvu prostitutki

Gradonačelnik mađarskog grada Győr Zsolt Borkai podnio je ostavku. Ostavka je uslijedila nakon što je novinar Balazs Csekö objavio snimak koji navodno svjedoči da je Borkai u društvu prostitutki na jahti u blizini Dubrovnika.

Nakon što je četvrti put izabran za gradonačelnika najvećeg grada na zapadu Mađarske, Borkai je podnio ostavku, piše američki poslovni magazin Bloomberg.

Seks-skandal: Orbanov stranački kolega s prostitutkama na jahti u Dubrovniku?

U pismu javnosti olimpijski šampion u gimnastici iz 1988. godine je istakao da odstupa sa gradonačelničke funkcije iz "moralnih razloga". Pod pritiskom javnosti, nešto ranije je napustio vladajuću političku stranku Fidesz na čijem je čelu Viktor Orban.

Tokom predizborne kampanje za ovogodišnje lokalne izbore, opozicija je snimak nsmatrala dokazom moralnog propadanja Orbanove devetogodišnje vladavine.

Snimak je pomogao ujedinjenoj opoziciji. Pokazatelj za to jeste da je Fidesz ostvario najlošiji izborni rezultat u Budimpešti u posljednjih deset godina, piše Bloomberg.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije