Optužen za ubistvo: Suđenje Bosancu Adnanu S. koji se Fordom zabio u ljude na stanici

J. M.
Optužen za ubistvo: Suđenje Bosancu Adnanu S. koji se Fordom zabio u ljude na stanici
Foto: Bild / Mjesto tragedije u Recklinghausenu

Ljudi su čekali autobus na stanici kada se Ford Focus zabio u njih. Tragedija koja se desila 20. decembra 2018. godine u njemačkom Recklinghausenu koštala je života 88-godišnju ženu, dok je osam osoba zadobilo lakše i teže povrede.

Sada je tužilac optužio vozača: Rođeni Bosanac Adnan S. (32) na sudu će odgovati za ubistvo. Istražitelji smatraju da je Adnan S. u stanju smanjene uračunljivosti izazvao tragičnu nesreću.

"Bit će optužen za ubistvo i sedam puta za pokušaj ubistva", rekao je Michael Rehaag (49), portparol Okružnog suda Bochum. 

Pored toga, Adnan S. je optužen za nanošenje opasne tjelesne povrede, opasnu vožnju u drumskom saobraćaju, vožnju bez vozačke dozvole i nanošenje imovinske štete u iznosu od oko 12.000 eura.

Optuženi već ima debeli policijski dosije jer je hapšen, između ostalog, zbog napada, krađe i prijetnji. 

Međutim, postoji mogućnost i da process ode u drugom pravcu zbog narušenog mentalnog zdravlja Adnana S. Prema riječima svjedoka, on je na mjestu nesreće rekao da je pokušao samoubistvo, a kasnije se pokazalo da je uzimao lijekove.

"Mnogo toga sugerira da moj klijent nije znao šta radi. Na kraju postupka, možda bude upućen na psihijatrijsku hospitalizaciju", rekao je Adnanov branilac Jens Tuschhoff za Bild.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije