Oluja poharala Europu: Ima mrtvih, kolaps u saobraćaju i snabdijevanju strujom

Radiosarajevo.ba
Oluja poharala Europu: Ima mrtvih, kolaps u saobraćaju i snabdijevanju strujom
Najmanje četiri osobe su poginule u nevremenu, koje je danas pogodilo centralne delove Evrope izazvavši kolaps u saobraćaju i snabdijevanju električnom energijom, saopćili su pripadnici spasilačkih službi.

Udari vjetra dostizali su brzinu od 160 km/h u dijelovima Češke, Poljske, Njemačke, Slovačke…

Češka

Žena nastradala kada je na nju palo drvo u gradu Trebiču, dok je jedan stariji čovek nastradao u sjeveroistočnom dijelu Praga.

Poljska

Nastradao vozač u automobilu kada je naletio na oboreno drvo na putu u blizini sjeverozapadnog grada Ščećina. U regionu Opola vjetar je srušio drvo na automobil u kome je vozač poginuo na mjestu a suvozač je povrijeđen. Nekoliko rijeka na sjeveru zemlje dostiglo je alarmantni nivo vode, dok je na stotine hiljada domaćinstava bez električne energije.

Njemačka

U bavarskom Regenu voz udario u drvo: Povrijeđeni mašinovođa i član posade. Oluja Herwart izazvala haos u Berlinu gdje je jedna osoba teško povrijeđena kada je pala s građevinske skele. U sedam pokrajina praktično obustavljen saobraćaj.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije