Odgajateljica u vrtiću ugrizla bebu kako bi je "naučila pameti"

Radiosarajevo.ba
Odgajateljica u vrtiću ugrizla bebu kako bi je "naučila pameti"
Youtube/Screenshot / Ashley Estes

Odgajateljica u jednom dječjem vrtiću u Oklahomi je uhapšena nakon što je ugrizla 11-mjesečno dijete.

33-godišnja Ashley Estes je optužena za povređivanje djeteta kako bi ga "naučila pameti jer je ugrizao vršnjaka", izvještava KUTL.

“Ugrizla je dijete kako bi mu dala do znanja da je to bolno. Podignula ga je i ugrizla za ruku”, izjavio je policajac Jim Warring za Fox 23.

Dječaku se na mjestu ugriza pojavila masnica koju je njegova majka koja također radi u vrtiću odmah uočila. Nije dugo razmišljala prije nego što je pozvala policiju.

“Nakon toga je došla u stanicu i prijavila odgajateljicu. Odmah smo kontaktirali druge odgajatelje i provjerili postoje li svjedoci”, dodao je Warring.

Policija je ispitala i Estes koja je priznala što je učinila. Kako je pojasnila, to je bio način kojim je i njeno dijete naučilo da ne smije gristi drugu djecu. Priznanje je šokiralo policiju.

“Kao roditelj vjerujete da vaše dijete neće biti zlostavljano, da je sigurno i da se o njemu dobro brinu. Mislim da to najviše zabrinjava u ovoj situaciji”, smatra Warren.

Estes je odmah uhapšena i optužena za zlostavljanje djeteta. Određena joj je kaucija u iznosu od 10 hiljada dolara, a iz vrtića nisu htjeli komentirati slučaj, osim što su potvrdili da odgajateljica više nije njihova zaposlenica.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije