Oči u oči s ljekarom pedofilom: Hrabre gimnastičarke svjedočile protiv monstruma

Radiosarajevo.ba
Oči u oči s ljekarom pedofilom: Hrabre gimnastičarke svjedočile protiv monstruma

Sudnica broj 5 u Ingham Countyju u Michiganu proteklih je dana mjesto bolnih prisjećanja hrabrih mladih djevojaka kojima je pedofilski ljekar uništio živote. 

Jordyn Wieber (22) četvrta je članica američke gimnastičarske ekipe koja je 2012. godine na Ljetnim olimpijskim igrama osvojila zlato, a koja je optužila zloglasnog Larryja Nassara (54), tada ljekara reprezentacije, za zlostavljanje, prenosi CNN.

Pridružila se Jordyn kolegicama Aly Raisman, Gabby Douglas i McKayli Maroney koje su također optužile Nassara da ih je zlostavljao. Sve četiri hrabre djevojke tražile su da se suoče s Nassarom što je sutkinja dopustila.

"Mislila sam da su pripreme za Olimpijske igre najteža stvar koju sam ikad napravila. Ali zapravo, najteže mi je bilo shvatiti da sam žrtva Larryja Nassara, imala sam samo 14 godina", slomila se Jordyn Wieber.

Zlostavljaču se obratila i njezina kolegica iz reprezentacije, Aly Raisman.

 "E sad ćeš ti slušati mene, Larry! Stvari su se okrenule, sve smo tu, podigle smo glas i ne idemo nikamo. Došla sam se suočiti s tobom, Larry", rekla je Raisman, a njen zlostavljač cijelo je vrijeme imao glavu dole.

Nije imao hrabrosti pogledati u oči djevojku koju je zlostavljao kad je imala 15 godina.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije