Objavljeni podaci: Poginuli putnici ukrajinskog aviona dolazili s tri kontinenta

Radiosarajevo.ba
Objavljeni podaci: Poginuli putnici ukrajinskog aviona dolazili s tri kontinenta
Foto: EPA-EFE / Avionska nesreća u Iranu

Objavljeni su podaci o putnicima koji su poginuli u padu ukrajinskog aviona. Nesreća se desila jutros, neposredno nakon što je avion poletio iz Teherana.

Putnici su bili državljani nekoliko zemalja širom svjeta, piše CNN.

Među 176 poginulih putnika nalaze se 82 Iranca, 63 Kanađanina, 11 Ukrajinaca, 10 Šveđana, četiri Afganistanca, tri Nijemca i tri britanska državljana, navodi se u tvitu ukrajinskog ministra vanjskih poslova Vadyma Prystaika.

Portparol aviokompanije Ukraine International Airlines rekao je na konferenciji za novinare da je avion posljednji put provjeren 6. januara i da ranije nije bilo pritužbi u vezi s mlazom.

Jevhenii Dykhne, predsjednik Ukraine International Airlines-a, izjavio je na aerodromu u Kijevu da je većina poginulih putnika bila u tranzitu prema Ukrajini, radi presjedanja na dalje letove.

„Duboko smo ožalošćeni zbog gubitka života u avionskoj nesreći u Iranu. Hitno tražimo potvrdu o tome koliko je britanskih državljana bilo u avionu i učinit ćemo sve što možemo da podržimo porodice poginulih“, izjavio je portparol britanskog Ministarstva za vanjske poslove.

Neki od poginulih putnika su bili studenti teheranskog tehnološkog univerziteta (Sharif University of Technology Association).

Član Uprave ovog univerziteta Siamak Aram kazao je za CNN da jeste, nažalost, poginulo najmanje 14 štićenika ovog univerziteta.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije