Objavljeni novi detalji napada u Istanbulu: Porastao broj mrtvih

Radiosarajevo.ba
Objavljeni novi detalji napada u Istanbulu: Porastao broj mrtvih
U terorističkom napadu na noćni klub 'Reina' u Istanbulu, gdje je između 500 i 600 ljudi bilo na dočeku Nove godine poginulo je 39 osoba dok je 69 povrijeđeno.

Među stradalim je najmanje 16 stranih državljan, a zasad nema informacija o sudbini napadača, a niko za napad nije preuzeo odgovornost.

Turska televizija NTV prvobitno je javila da su napad izvela dvojica napadača koji su bili maskirani u odjeću Djeda Mraza te da su otvorili paljbu iz "dugih cijevi", pri čemu su prvo nastradali jedan policajac i jedna osoba u civilu koji su stajali na ulazu u klub.

No, istanbulski guverner Vasip Sahin novinarima je izjavio da se radi o jednom napadač.

"U 01.15 sati terorista koji je kod sebe imao oružje sa dugom cijevi je prišao ulazu u klub gdje je stajao policjac koji je ujedno bio prva žrtva. Nakon toga terorista je ubio još jednu osobu te je ušao u klub gdje je nasumično pucao po građanima koji su tamo bili samo kako bi proslavili Novu godinu i zabavili se", kazao je Sahin.

"Potraga za teroristom još uvijek traje. Nadam se da će uskoro biti uhapšen", izjavio je turski ministar unutarnjih poslova Suleyman Soylu, prenosi Hina.

No, kako prenose brojni mediji, na novom snimku koji se pojavio, vidi se da je napadač već ispred kluba počeo da puca.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije