Objavljeni detalji jezivog ubistva trudnice iz čijeg su stomaka ubice izvadile bebu

Radiosarajevo.ba
Objavljeni detalji jezivog ubistva trudnice iz čijeg su stomaka ubice izvadile bebu
Foto: Američki mediji / William Hoehn i ubijena Savanna Greywind

Na suđenju Williamu Hoehnu, čovjeku koji je optužen za brutalno ubistvo trudnice u augustu 2017,  objavljeni su jezivi detalji zločina u kojem su ovaj čovjek i njegova djevojka ubili trudnicu, rasjekli njen stomak i izvadili bebu.

William Hoehn iz Sjeverne Dakote (SAD) je optužen za zavjeru da počini ubistvo 22-godišnje Savanne Greywind koja je u trenutku smrti bila osam mjeseci trudna.

Njegova djevojka, Brooke Crews izjasnila se krivom i ranije je ove godine osuđena na doživotni zatvor, bez mogućnosti pomilovanja.

Tužitelji su na suđenju opisali kako je Hoehn zavezao uže oko trudničinog vrata, a Crews je razrezala stomak i izvadila bebu. Istakli su i kako ovaj zločin Crews nije mogla počiniti sama - Hoehn tvrdi kako je došao kući i zatekao djevojku s bebom i krvavo kupatilo.

Kazao je kako mu je Crews tada rekla "ovo je naša beba, ovo je naša obitelj".

Hoehn je na sudu kazao kako nije kriv i kako nije znao da je Crews planirala da ubije trudnicu. Kazao je kako je samo bacio kese sa smećem u kojima su bile krvave cipele i krvavi peškiri. Njegov advokat Daniel Borgen kazao je kako je trudnica beć bila mrtva kad se on vratio, a Hoehn je samo pomogao djevojci da očisti mjesto zločina.

"Pomogao joj je i to je priznao. Nije trebao to uraditi, trebao je odmah pozvati policiju", kazao je advokat.

No tužitelj Ryan Younggren tvrdi kako Crews nije mogla sama "obuzdati trudnicu" - kada je ušao u kupatilo, nastavio je tužitelj, Crews mu je rekla da nije sigurna da je Greywind mrtva. "Uzeo je uže, stavio oko njenog vrata, jako stisnuo i kazao 'ako nije bila, sad je sigurno mrtva'", kazao je tužitelj.

Tijelo trudnice pronađeno je u rijeci krajem augusta prošle godine, zamotano u plastiku. Još uvijek nije jasno kako je tamo završila. Djevojka optuženog i trudnica su bile prijateljice, a Greywind je, prije odlaska, javila majci gdje ide. Nakon što je Greywind nestala, policija je tri puta pretražila stan u kojem su živjeli optuženi, no nisu pronašli tragove krvi.

Crews je prvo rekla policiji da joj je trudnica samovoljno dala dijete, a onda je rekla kako je gurnula u svađi i onesvijestila prije nego što je otvorila stomak i izvadila bebu. Beba, imena Haisley Jo, preživjela je ovaj horor i danas živi sa ocem, Ashtonom Mathenyjem. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije