Objavljena snimka pada helikoptera vlasnika Leicestera

Radiosarajevo.ba
Objavljena snimka pada helikoptera vlasnika Leicestera
Foto: Net.hr / Tuga...

Najtiražniji britanski tabloid The Sun, kao i katalonski Mundo Deportivo objavio je snimku pada helikoptera vlasnika Leicester Cityja Vichaija Srivaddhanaprabhaija, koji je poginuo u strašnoj nesreći koja je pogodila Englesku u subotu navečer.

Njegov helikopter se odmah nakon polijetanja srušio nedaleko od stadiona Leicestera i potom zapalio.

Helikopter je bez problema uzletio s terena igrališta i u početku letio iznad njega, prije nego što je pao i pritom se zapalio. Navodno je do nesreće došlo zbog problema sa stražnjim rotorom na helikopteru.

U priloženom videu dolje možete i sami vidjeti posljednje trenutke života poginulih na King Power stadionu u gradu Leicesteru.

Na snimci koja je objavljena i u ostalim engleskim medijima može se vidjeti kako helikopter uzlijeće sa stadiona poslije utakmice s West Hamom, nestaje iz vidokruga kamera na stadionu, a nakon toga pada i nastaje kaos.

Poginuli i njegovi suradnici

Cijeli Leicester i Engleska ovih se dana opraštaju od poginulih kraj stadiona King Power. Živote su u nesreći izgubili su, uz spomenutog predsjednik tamošnjeg kluba Vichai Srivaddhanaprabha, i njegovi suradnici Nursara Suknamai i Kaveporn Punpare, pilot Eric Swaffer i kopilotkinja Izabela Roza Lechowicz.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije