Objavljen video likvidacije Srbijanca u Južnoj Africi

Radiosarajevo.ba
Objavljen video likvidacije Srbijanca u Južnoj Africi

Srbijanski državljanin Ivan Đorđević (59) ubijen je u utorak u stambenom kompleksu u Bryansonu u blizini Johannesburga u Južnoafričkoj republici dok je izlazio iz blindiranog vozila.

Đorđević je stradao u obračunu kriminalaca, a već je šesti ubijeni srbijanski državljanin Južnoj Africi u posljednjih godinu dana.

Još jedan Srbijanac likvidiran u Južnoj Africi

Muškarac, za kojeg se vjeruje da je Srbijanac, ubijen je danas u napadu u naselju Bryanston. u južnoafričkom gradu Johanesburgu, izjavili su očevici. Prema riječima očevidaca, ubijenom su prišla dvojica maskiranih muškaraca kada je izlazio iz vozila i pucali na njega automatskim puškama "R4". Portal "News 24" javio je da je muškarac preminuo na licu mjesta.

Na internetu se sad pojavila i snimka likvidacije s nadzornih kamera. Na njoj je vidljivo kako se jedan automobil okreće polukružno, a onda mu drugi automobil priječi put.

Iz njega izlaze dvojica napadača koji počinju pucati po automobilu. Đorđević se potom dao u bijeg, ali su ga napadači sustigli. Prema pisanju lokalnih medija, napadači su bili maskirani i pobjegli su, a pucali su iz automatskih pušaka R4.

Na obližnjem polju pet kilometara od mjesta ubojstva, policija je pronašla zapaljeni automobil za koji se vjeruje da su ga koristili napadači, prenosi Kurir

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije