Nude dvije nagrade od 7.500 dolara za informaciju ko je zapalio džamiju

Radiosarajevo.ba
Nude dvije nagrade od 7.500 dolara za informaciju ko je zapalio džamiju
Foto: The New York Times / Požar u džamiji u New Havenu

Bostonski odsjek Federalnog biroa za alkohol, duhan, vatreno oružje i eksplozive saopćio danas da nudi nagradu za pomoć u rješavanju slučaja podmetanja požara.

Vlasti u američkoj saveznoj državi Connecticut ponudile su nagradu od 5.000 dolara za informacije koje bi dovele do hapšenja i procesuiranja osobe koja je zapalila džamiju u gradu New Havenu, prenosi Tanjug.

Vatra je 12. maja oštetila dva sprata Dijanet džamije u New Havenu, a gradonačelnik je prošle sedmice izjavio da su vlasti pronašle dokaze da je zapaljivi uređaj ili materijal korišten za izazivanje ovog požara.

"Napad na vjersku instituciju - bilo koju religiju - podstaknut mržnjom je odvratan i užasan", rekao je Lamont na Twitteru.

Pored nagrade Federalnog birao (ATF) i država Connecticut preko Programa za prevenciju podmetanja požara nudi do 2.500 dolara za informacije koje vode do hapšenja i osude počinilaca, navodi agencija.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije