Premijerka Jacinda Ardern: Ezan za džumu uživo na nacionalnim kanalima

Anadolija
Premijerka Jacinda Ardern: Ezan za džumu uživo na nacionalnim kanalima
Foto: Sky News / Jacinda Ardern odaje počast žrtvama terorističkog napada
U petak će na Novom Zelandu biti odana počast žrtvama prošlosedmičnog terorističkog napada, a ezan pred džuma-namaz će biti prenošen na nacionalnim frekvencijama.

Najmanje 50 ljudi ubijeno je u terorističkom napadu koji se u petak dogodio za vrijeme džuma-namaza u dvije džamije u novozelandskom gradu Christchurchu. Novozelandska policija je uhapsila 28-godišnjeg napadača Brentona Harrisona Tarranta iz Australije.

Novozelandski mediji danas su javili da je premijerka te zemlje Jacinda Ardern saopćila da će ezan za džuma-namaz u petak biti uživo prenošen na državnim radijskim i televizijskim stanicama.

Ardern je također, pozvala sve građane da se, u petak, ujedine u odavanju počasti žrtvama i pruže podršku muslimanskoj zajednici.

Ona je najavila da će počast žrtvama biti odana s dvije minute šutnje, a sve žene je pozvala da u znak solidarnosti s muslimanima u petak nose marame.

Više informacija o terorističkom napadu na Novom Zelandu možete čitati OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije